pix

album8Praktijklessen op La Tulipe - april 2019
Wat je kan leren op La Tulipe staat in grote letters op de buitenmuur. Ook worden regelmatig open dagen georganiseerd. Dan tonen de leerlingen hun kunnen. De vakken hebben altijd een theoretische inhoud, maar daarnaast kunnen de jongelui ook in de praktijk die vakken oefenen. Dat is helemaal niet vanzelfsprekend in de DRCongo, omdat veel scholen domweg geen gereedschappen hebben.

album8 Arambe Project 2018: Autotechniek / fotofeuilleton " de ARAMBE AUTO"
De zeer gemotiveerde jongelui van de vakopleidingen van Arambe waren al actief bij de renovatie van het schoolgebouw van La Tulipe. Hier beelden van de afdeling autotechniek. De beelden spreken bijna voorzichelf. We zien hoe uit goedkoop bij elkaar geraapt sloopmateriaal een knappe auto wordt geassembleerd. Na de opknapbeurt ziet ie er goed uit en rijdt als een trein . De auto doet momenteel dienst als transportmiddel voor o.a. bouwmateriaal. De betrokken jongeren uit de arme Mikondo wijk hebben nauwelijk of geen scholing gehad en hadden geen uitzicht op werk. Het Arambe project heeft dat veranderd. Sommigen hebben nu een baan als timmerman of metselaar. Verschillende jongens die aan de Arambe Auto werkten hebben nu opdrachten van particulieren.

album8Nieuwe schoolbanken voor La Tulipe- oktober 2017
Er was berekend dat er 142 nieuwe banken moesten komen, nog voor het nieuwe schooljaar 2017-2018. Precies op tijd waren ze klaar. Maar....de toeloop van leerlingen werd na half september zo groot, dat er plaatsen moesten worden bijgemaakt. En nog weer. Uiteindelijk zijn er in totaal 220 banken gemaakt, eerst 3-persoons en toen 6 persoons tot zelfs 8-persoons voor de kleintjes. Vernieuwing was hard nodig. Het hout was na al die jaren zo uitgedroogd dat het brak en dus zouden er verwondingen door komen.Maar er werd een goede bestemming voor gevonden. Ook zien we kasten in de maak. De kleuters leren om daarin hun tas te plaatsen op hun eigen vaste plek, aangegeven met hun foto.

album8 Maart, april, mei, juni 2017 renovaties aan binnen en buitenzijde
Hoognodig onderhoud aan de gebouwen - Door tegenslagen en verminderde hulp uit Nederland werd er al heel lang naar uitgekeken. Een flinke meevaller op de bankrekening van onze stichting bracht uitkomst. Vanaf maart 2017 kon eindelijk worden aangepakt. Bouwmaterialen , arbeid en vrijwilligers uit Mikondo zelf. .Deze serie toont de werken aan de straatkant.

album0 Juni 2015 werkbezoek aan La Tulipe, de school in Kinshasa/Mikondo
Onderwijs voor de gezinnen die geen schoolgeld kunnen betalen – De Nederlandse Vrienden van Mikondo knokken voor de middelen, het onderwijsteam knokt met succes voor kwaliteitsonderwijs, kansarme kinderen profiteren ervan. Schooljaar 2014-2015: 430 leerlingen. Alle 16 kandidaten zijn geslaagd voor het VWO, en alle 40 voor de eindtoetsen 6e klas lagere school Dat is uitzonderlijk goed voor Kinshasa. - De school bestaat sinds 2001.

album0 April 2011; foto's van Mieke in Mikondo en op La Tulipe
Veel activiteiten, zoals Dag van de Vrouw, met modeshow en huldiging van enkele dames van La Tulipe , een reportage over La Tulipe in de TVserie: wat doet u om ons land te ontwikkelen? - een voetbalmatch. Mieke Rang maakte foto's in en om de school. Enkele daarvan in deze albums.

album0 " La Tulipe in november 2009"
De Maand november bezocht Mieker Rang de verschillende projecten in Congo. Ze bracht veel foto's mee. Hier vindt u drie series foto's van activiteiten op het Mikondo project: een prijsuitreiking van een staatsprijs voor beste school; een rapport uitreiking met alle leerlingen op de binnenplaats verzameld én wat impressies in en rond La Tulipe.

album "Daar doe je het voor"
Projets MIKONDO opent in 2002 een complete school voor gratis basisonderwijs: LA TULIPE. Al gauw barsten de klassen uit hun voegen. Vanaf september 2004 is Projets MIKONDO te vinden op eigen terrein, vooraan in de hoofdstraat Avenue NDJOKU.

album "De wijk Mikondo"
MIKONDO is een achterstandswijk in Oost-Kinshasa (DRCongo) en voorzieningen zijn er eigenlijk niet. De mensen zijn er arm, maar willen heel erg graag dat hun kinderen door onderwijs meer kans in het leven krijgen.

album "Activiteiten van het project"
Van 6 tot ver na donker gonst van de activiteiten in de kleine ruimte. Lessen voor ruim 400 kinderen, service in de copyshop, alfabetiseringslessen en andere cursussen, zoals naaien, talen en informatica.

album "Renovatie en uitbreiding"
De bouw gaat dag en nacht door in de schoolvakanties en week-ends. Lessen die moeten doorgaan tijdens de uitbreiding ? Het is een ramp natuurlijk op een plek waar toch al zo weinig ruimte is. Maar het resultaat is een prachtig gebouw waar iedereen trots op is.

album "Acties in Nederland"
organisaties die Mikondo hielpen : Impulsis, Wilde Ganzen, ATOS Derde Wereld Fonds, Transpetrol Foundation, Revius Lyceum te Doorn, Lidy en Alinda, Vledder helpt., RSG Tromp Meesters te Steenwijk, Chr. VMBO FOCUS in Harderwijk, PKN te Ypenburg, Firma Baltus te Vaassen, Rang Beheer, studenten en stafleden van de Design Academy Eindhoven, DHL, Stad en Esch te Diever, OPA te Steenwijk, Vrouwen van Nu te Wilhelminaoord en Vledder, Koloniehof Frederiksoord, Gered Gereedschap te Wolvega, Avonturenpark Hellendoorn, gemeente Deventer, ZWO groep van de PKN Deventer.

Laatste wijziging: 17 juni 2018