pix

altprijs PRIJS! Applaus van de honderden aanwezigen uit heel Kinshasa Oost. Handen worden uitgestoken om ons te feliciteren. Allemaal onderwijsmensen van privéscholen die blij zijn om ons succes, om de erkenning die we krijgen. Wij horen bij de 123 beste scholen uit de ongeveer 4000 van heel Kinshasa Oost. Het onderwijs is van goede kwaliteit, de leraren zijn bevoegd, de gebouwen zijn in goede staat, de andere voorzieningen zijn ook in orde, de leraren vatten hun taak serieus op, en de school bestaat al geruime tijd, zo staat het in de brief. Wij weten dat het zou nooit zover zijn gekomen zonder onze donateurs van Vrienden van Mikondo, en zonder de grote inzet van het onderwijsteam.

album Twee keer per kwartaal is de Proclamation des résultats. Mooi is die intense aandacht waarmee die honderden kinderen het optreden volgen van de hummels uit klas 2 en 3 die een versje mogen opzeggen!  Van elke klas worden daarna de vijf leerlingen met de beste resultaten naar voren geroepen. Een voor een nemen ze de felicitaties en toejuichingen in ontvangst. En trots dat ze zijn, en hun ouders ook! Na afloop kunnen alle ouders het rapport ophalen en ervoor tekenen.

De onderwijssituatie gaat aardig lijken op onze lespraktijk, met moderne methodieken en didactiek. Maar hier is het hele programma tot in details voorgeschreven, per vak en per klas. (zie boekwerk op foto) Dat kennen we zo niet in Nederland! (Maar wel in Frankrijk en België).

album Projets Mikondo is van vroeg tot laat in bedrijf. Projets Mikondo is van vroeg tot laat in bedrijf. Voor Moeders gaat een wereld open nu ze hier leren lezen en Frans spreken. Ruim 500 jongeren van wie de ouders geen schoolgeld kunnen betalen, bevolken de dagschool, volwassenen merken dat ze op hun werk opvallen en promotie krijgen doordat ze de avondlessen volgen,alle 31 kandidaten voor het VWO- examen zijn geslaagd en toegelaten op de universiteit!, de kleuters maken excursies met juf Mado om te leren hoe de wereld buiten het ouderlijk erf eruit ziet, buurtbewoners lopen in en uit voor de bibliotheek of om samen plannen te maken voor de ontwikkeling van het land.

logos

Laatste wijziging: 2 februarii 2010