Doneren kan hierOnlangs werd een grote opslagruimte aangeboden zodat er weer goederen kunnen worden ingezameld voor onze partner in Mikondo. Wie helpt mee?

Mikondo is een wijk waar veel mensen in extreme armoede leven. Wat bij ons afgedankt wordt is daar zeer schaars en dus nog zeer welkom als praktische hulp.

We kennen weinig of geen mensen die reizen naar Kinshasa en spullen kunnen meenemen. Wie wel? Dan graag een tip!

Eind augustus gaat Mieke nog eens op werkbezoek. Zij kan in haar vliegbagage wel wat meenemen. Er is enorm behoefte aan balpennen, en mini-whiteboards in diverse kleuren met markers en inkt. Voor de Kleuterschool. Elke 2 maanden zijn er 100 nieuwe nodig. En gebruikte laptops en tablets voor de lessen lagere en middelbare school zijn zeer welkom!

Voor het verschepen van materialen ontvangen we geen subsidie. We bekostigen die operatie uit donateursgelden of bedrijfssponsoring die speciaal daarvoor hopelijk gegeven worden. (Vermeld het woord Transport bij donatie op
NL37 INGB 0009 3940 95)

Voor de werkplaatsen waar de vakopleidingen plaatsvinden zijn machines en gereedschappen nodig. - Werkplaatsmachines graag in overleg.

Gereedschappen voor de garagewerkplaats en opleidingen tot automonteur, meubelmaker, bouwvakker, elektricien, schilder, lasser, loodgieter, metselaar, enz. Denk aan: hamers, zagen, beitels, schroevendraaiers, sleutels, meetlinten, ook alle handgereedschappen die in een gemiddeld huishouden te vinden zijn, of in een werkplaats.

Elektrische gereedschappen (220V) zoals bijvoorbeeld boormachines, zaagmachines, slijpmachines, schuurmachines. Zaagtafels, slijpmachines, aggregaten, lasapparaten: kortom kleine werkplaatsmachines die nodig zijn om een werkplaats in te richten.

(Geen fietsen of tuingereedschap)

Voor opleiding kledingmaken Materiaal en gereedschap voor de naailessen en de Naaischool. Denk aan handnaaimachines merk Singer, trapnaaimachines en elektrische naaimachines. Maar ook meer industriŽle naai-, brei-, lock- en borduurmachines. Lichte gebreken geen bezwaar. Scharen. Centimeters, knopen, ritsen alle maten, biaisband (breed), elastiek,spelden, klossen garens. Paspoppen!

Kleding: beschermende kleding: laarzen en schoenen, overalls, werkbrillen, enz.

Praktijkmateriaal voor schoolvakken: Voor de vakken scheikunde, biologie enz., Kopieerpapier (heel veel!) Knutselkarton

21 juni 2023 - Mieke Rang - W 0630756041 -vriendenvanmikondo@gmail.com


vervolg en slot, december 2022

Voor herstel van de school na de stormen van eind maart zijn twee inzamelingen op internet gevoerd tot december. Voor Stormschade is binnen gekomen € 50.860 en voor Karwei afmaken nog € 2.425. Het werk is bijna klaar. De laatste bijdrage uit deze acties stuurden we in december, voor de luifel aan de straatkant. Alle onkosten zijn in de loop van het jaar ook ginds enorm opgelopen, net als bij ons. Gelukkig is uit lokale middelen ook flink bijgedragen voor een degelijk en goed resultaat. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan vloerafwerking boven.Een oproep begin december vanuit Mikondo voor sportkleding werd goed verstaan! Een enorme hoeveelheid voetbalkleding ging 2 weken later mee met Papy naar Mikondo en kwam daar al begin 2023 aan. Een ander deel wacht nog op vervoer op de zolder bij Mieke. Dank aan de familie Haanstra en de clubs d'Olde Veste en de Steenwijker Boys. Zo worden in de wijk Mikondo niet alleen de sporters van de school La Tulipe bedacht, maar ook die van andere scholen daar.

In Amersfoort werkten weer de dames van de zogenaamde kaarsengroep uit de Fonteinkerk. Al sinds meer dan 10 jaar komen ze in de herfst bijeen om van kaarsrestanten nieuwe kaarsen te gieten. Deze worden gedurende de Adventsperiode in kerken in Amersfoort en ver daarbuiten en op kerstmarkten verkocht. De actie bracht dit keer het recordbedrag op van € 6.500, maar dat bedrag is nog verdubbeld door twee andere mensen met hart voor Mikondo. In totaal kreeg Mikondo dus hierdoor eind december 2022 € 13.000.


Steenwijk, projectgroep voor schoolkinderen in Mikondo, DRCongo.

In Steenwijk zijn heel het jaar 2022 de vrijwilligers van de projectgroep weer drukdoende geweest. Ze kwamen er zelfs mee in de krant. Ze zorgden zo voor
€ 10.527,95. Van al de activiteiten noemen we er hier een paar: verkoop van potgrond (€ 567, -); verkoop van boeken en kleine geschenken (€ 320, -); verkoop van speelgoed en curiosa (€ 1.611, -); pannenkoekenkraam op Koningsdag en de zomerse Vestingdagen (€ 987, -); 1500 zakjes versgebakken kniepertjes (€ 3.762, -) en flessenverzameling voor statiegeld (€ 462, -). Met deze hulp konden we doorheen het jaar een flink deel van de verplichtingen nakomen m.b.t. vaste kosten. We noemen mei (rapporten, examens), juni (diplomering kleuters en een deel van het maandgeld), augustus (1e deel verzekeringen en verplichte documenten), september (2e termijn afdrachten), december (benodigdheden Naaischool).


Pieter en Margriet, al jaren beroemd om hun pannenkoeken voor Mikondo (hier samen met Papy, in 2019, op straat voor Pand Zoer)De netto opbrengst (incl. giften ad € 275,- ) was half november € 2.143,40.
(€ 2.303,90 vorig jaar) In het eindbedrag zijn ook de giften opgenomen van mensen die geen bollen wilden kopen, maar wel deze actie voor Mikondo wilden steunen.

De actie is zo geslaagd dankzij een tiental vrijwilligers in Deventer, Driebergen-Doorn, Z.W. Drenthe en Steenwijk. In Driebergen-Doorn e.o. is het hoogste bedrag aan bestellingen geplaatst.

Het geld is besteed aan lesmaterialen voor de kansarme kinderen van MIKONDO.

De volgende ronde zal weer in september 2023 zijn. In Deventer, Steenwijk, Vledder, Driebergen e.o. We zoeken meer†groepen of schoolklassen†om te helpen op deze manier! Neem op tijd contact op met ons voor advies! Zo werkt het: Wij nemen de bestellingen in september op en bezorgen ze later aan huis, eind oktober. Van de omzet is 40% voor ons Mikondo. De kwaliteit is gegarandeerd door Baltus. Bij teleurstelling altijd een prettige oplossing!23 juli 2022 Her en der in Nederland lopen de acties door voor de Stormschade aan de school. Ook nu de mijlpaal is bereikt van € 50.000. Want het karwij is nog niet af. (zie Blog van Mieke)In Steenwijk kan je terecht bij de Grote Kerk. Margriet en Pieter bakken er weer pannenkoeken voor Mikondo. Opbrengst op de eerste van 6 woensdagen alweer € 120!

En de bric-a-brac spulletjes in de verkoophal daarnaast brengen ook goed geld in het laadje voor Mikondo. Doetie kan daar 's middags al tevreden geld tellen: € 325. Maar daar is dan ook wel flink wat werk verzet om alle spullen aardig te presenteren. En zijn er ook mooie spullen ingebracht!

Uit de Fonteinkerk in Amersfoort kregen we op ons verzoek een foto van een ruilbeurs voor kleding die daar eind mei werd gehouden. Voor Mikondo werd daarbij weer "verdiend" met verkoop van lekkernijen uit eigen keuken. Contanten € 88,- en per QR code € 18.Kleine acties als deze vragen veel inventiviteit en inzet van de Vrienden die Mikondo steunen en dat ook trouw blijven doen. Zoals ook het inzamelen van lege flessen en/of inrichten van een aardige verkoopstand met spulletjes waar dat kan.


6 april 2022 - € 5.850 voor de stormschade - actie Boekverkoop - door Books 4 Life Groningen, een heel sympathieke tweede handsboekwinkel, ook online, die drijft op vrijwilligers en alle opbrengsten besteedt aan goede doelen. Deze keer Vrienden van Mikondo. Dat komt goed van pas om de stormschade aan het schoolgebouw van La Tulipe te herstellen!De opbrengst van onze 20e bloembollenactie was € 2.303,90 schoon!

Dat is € 170 meer dan het jaar ervoor.

Het geld is besteed aan lesmaterialen voor de kansarme kinderen van MIKONDO.

De volgende ronde zal weer in september zijn. In Deventer, Steenwijk, Vledder, Driebergen e.o. We zoeken meer
groepen of schoolklassen om te helpen op deze manier! Neem op tijd contact op met ons voor advies!

Zo werkt het: Wij namen de bestellingen in september op en bezorgden ze later aan huis, eind oktober. Van de omzet was weer 40% voor ons. De kwaliteit is gegarandeerd door Baltus. Bij teleurstelling altijd een prettige oplossing!

Op dinsdag 21 september 2021 gaf Hanny Kuijer weer een de Schrijfworkshop. Deze keer "Groeten uit Holland" met speciaal de school in Mikondo als goede doel! Opbrengst: € 571.

Zij schrijft op haar site: "ik werd geraakt door dit verhaal en wil graag een bijdrage leveren aan dit project. Zodat deze kinderen een goede toekomst hebben. Wij vinden het zo vanzelfsprekend dat we kunnen schrijven! Dat we onderwijs hebben genoten. Dat gun ik de kinderen en jongeren meer dan 9.000 kilometer verderop ook!".

Alle informatie op www.enervie.nl

Materialen en transport
Mensen zijn vaak verrast als ze merken waarmee onze vrienden in Mikondo geholpen zijn. Voor LIVBANTU hebben we nieuwe materialen nodig. Maar voor de SCHOOL LA TULIPE en het SOCIAAL PROJECT ARAMBE zijn ook gebruikte materialen welkom, en hoe!!
(lees verder>>>>)

SPONSORKLIKS
Bestel je wel eens wat online? Doe het dan via deze link.
Je steunt daarmee De Vrienden Van Mikondo!
Via deze link kom je op de pagina van de Vrienden van Mikondo bij Sponsorkliks en op die pagina kun je in het zoekvak achter de tekst "Alle webwinkels" de webwinkel opgeven waar je naar toe wilt. Daarmee steun je ons gratis.

WWW.YOUBEDO.COM Koop een boek en steun Mikondo. Bestel je boeken bij www.youbedo.com en kies bij het afronden van de bestelling als goed doel de "Vrienden van Mikondo". Wij krijgen dan tot maximaal 12% van de aankoopwaarde.

Wilt u zo nu en dan uw mening geven over diverse onderwerpen, schrijft u dan via onderstaande button in bij PANELWIZARD en steun daarmee de Vrienden van Mikondo.direct doneren kan via Geef.nl
(u betaalt dan wel administratiekosten)

bijgewerkt 22 juni 2023

contact fotos archief overons