april 2020

Materialen en transport - Mensen zijn vaak verrast als ze merken waarmee onze vrienden in Mikondo geholpen zijn. Voor LIVBANTU hebben we nieuwe materialen nodig. Maar voor de SCHOOL LA TULIPE en het SOCIAAL PROJECT ARAMBE zijn ook gebruikte materialen welkom, en hoe!! Materialen en transport - Mensen zijn vaak verrast als ze merken waarmee onze vrienden in Mikondo geholpen zijn. Voor LIVBANTU hebben we nieuwe materialen nodig. Die staan inde projectbeschrijving. Maar voor de SCHOOL LA TULIPE en het SOCIAAL PROJECT ARAMBE zijn ook gebruikte materialen welkom, en hoe!!


Overdracht op de Veluwse school van gebruikte laptops.

Een school op de Veluwe vernieuwde de laptops die in het onderwijs 3 jaar waren gebruikt. Een medewerker zei: Kunnen die te pas komen in Mikondo? Nou en of!!! Opgeknapt en wel, per vliegvracht overgestuurd. Dat kost wel een centje, maar wat een impact op de kwaliteit van het onderwijs! Want zo'n groot aantal machines om op te werken, dat is fantastisch!

Iemand hoorde van de nood aan naaimachines. Ze doneerde er 4, allemaal elektrisch en gloednieuw. Een zakenman die al eens had aangeboden wat extra ruimte in zijn bagage voor Mikondo te reserveren zorgde voor transport. Dat kostte ons niets. Ook later kregen we weer zomaar nieuwe naaimachines, van dezelfde goede gever. Naaien van kleding, dat is een vak waarin je kostje gekocht is als je van school komt. Het aantal machines uitbreiden met gebruikte hand- en elektrische machines kon via de Kringloopwinkel in de buurt ook heel goed, zeker als Papy zelf de keurmeester is. Singer is het beste merk i.v.m. kwaliteit en onderdelen.


Open Dag - demonstratie naailessen - op de stoep voor de school

Zelfs een paar (draagbare) schrijfmachines waren zo ontzettend welkom, dat de leraar machineschrijven glimmend op de foto staat. En de vrachtprijs was redelijk, want het ging mee in een koffer van een reiziger vanuit Nederland naar Kinshasa.Gereedschap van allerlei soort is er nooit genoeg. Daarom gaan we met Papy dikwijls langs bij werkplaatsen. Alles, klein of groot, lijkt wel van pas te komen. Voor de praktische vakken, zoals autotechniek. En voor de jongens die leren voor de bouw. En voor de afdeling hout, waar deuren en tafels en stoelen op bestelling worden gemaakt was bijvoorbeeld nood aan een boor voor vierkante gaten. Daarmee kan productie gemaakt worden in de werkplaats van ARAMBE, want er is veel vraag naar deuren, tafels, stoelen, bedden e.d., omdat inmiddels alom bekend is geworden dat je bij ARAMBE moet zijn voor degelijke kwaliteit. Ook andere machines voor allerlei ambachtelijk werk zijn zeer zeldzaam in Kinshasa en dus heel welkom.


Lassen leer je zo

Kleding ook. Schoon en heel. Schoenen! We hebben er geen voorstelling van hoe blij de mensen zijn met een broek of overhemd voor een klein bedrag.

Bij alles komen wel transportkosten, en die moeten we wel betalen! Maar dat is het waard, want in Kinshasa is kwaliteitsgoed zeldzaam.

In de school gaan enorme hoeveelheden om van papier, toner, cartridges, - en wie apparaten en machines kan vinden voor een zacht prijsje. neem altijd even contact met ons op! - Neem snel contact met ons op, als u een ideetje heeft. Zie contactinformatie. Of bel meteen of app Mieke (en die belt Papy of Christian erover) Tel 0630756041

Tenslotte: vergeet niet dat donaties een enorme directe invloed hebben op het succes van de school en het sociale project. Bij ons gaan er geen onkosten naar de Nederlandse kant van het project. Alles 100% voor het goede doel! Uniek toch? En let op de ANBI status voor je aftrekpost van de belasting!

bijgewerkt 8 apri 2020

akties contact fotos archief overons nieuwsbrief-link