Steengoed Steenwijk
O3-12-2007 Een week lang kan je in Steenwijk op de RSG aan de Lijsterbesstraat in de ochtendpauzes over de hoofden lopen bij het ijs, de frisdrankjes, de popcorn, de koek, poffertjes, flensjes, kniepertjes, hamburgers, tosties, en het voetbal. Leerlingen bakken en braden in het kader van het KAMULI -project, voor boeken voor La Tulipe in Mikondo.
Als er genoeg sponsorgeld op wordt ingezet verliest een docent ook nog vrijwillig zijn fraaie lokken....
Lijkt het u leuk om mee te helpen? We kunnen uw hulp goed gebruiken. Ideeen zijn zeer welkom!
Graag laten we u kennis maken met het leven in Mikondo. We hebben daarvoor een leuke presentatie. Bel of mail:
Dewes van Lohuizen T 0570 - 621390
E dewesvanlohuizen@hotmail.com
of
Mieke Rang T 0521- 381925
E docu.congo@xs4all.nl

Sponsorloop Finisterra
Lidy van Dam en Alinda Wierenga uit Wilhelminaoord liepen naar Finisterra. Zij lieten zich sponsoren voor Mikondo. Hun actie bracht vorig jaar al bijna €2500 op. De laatste helft is in 2007 afgelegd.
Totaal liepen Lidy en Alinda maar liefst 2865km! Lidy en Alinda zijn zeer benieuwd naar de reactie van hun sponsors! Stichting Vledder helpt, giro 3658.61.057 o.v.v. Lidy voor Mikondo. Lidy vertelt graag hoe de sponsorloop verlopen is en geeft presentaties over deze indrukwekkende tocht voor het goede doel. Stuur een mailtje naar Lidy:
lidy_van_dam@hotmail.com

Bloembollen
Jaarlijks nemen de Vrienden van Mikondo in september bestellingen op voor bloembollen en leveren die tegen betaling af begin november, zodat de bollen op tijd de tuin in kunnen. Deze actie werd in 2006 voor de vijfde keer gehouden. De bestellingen hebben een dubbele waarde: Impulsis verdubbelt de opbrengst van de actie.
In het najaar van 2006 bracht deze actie netto ruim
€ 4.200 op.
Leerlingen van de Chr. VMBO FOCUS in Harderwijk zorgden voor een grote omzet.

Bruisende actieweek in Doorn Het Revius Lyceum in Doorn heeft het schooljaar afgesloten met een bruisende actieweek voor Mikondo met een prima opbrengst: 10.200 euro wordt overgemaakt naar de Wilde Ganzen! Welke scholen volgen?

Een etage erop.
Voor de uitbreiding van de school La Tulipe is actie gevoerd.Er moet een etage op de lokalen aan de straatkant komen. Dankzij steun van de Wilde Ganzen wordt op de giften nog een premie gezet.
De bouw is begonnen half december 2006, toen ongeveer de helft van het geld er was.
Het totale bedrag is eind september 2007 naar Mikondo gestuurd: € 19.600 .
Nu wordt de bouw afgemaakt.


Lidy en Alinda gaan op pad!

Actietekst sponsorloop Lidy en Alinda

Sponsorloop in Diever De scholengemeenschap Stad en Esch in Diever hield in de zomer van 2006 een sponsorloop. De opbrengst voor Mikondo was € 593!

Cursusgeld voor inhaalonderwijs Half oktober 2007 ontvingen we 900 Euros (!) voor de alfabetiseringscursussen aan vrouwen en meisjes van een kleine kerk in Ypenburg-Nootdorp.
De hele zomerperiode is gecollecteerd voor dit mooie doel. Zo kunnen die cursussen ook gratis worden gegeven aan de allerarmsten van Mikondo.
Welke scholen volgen?
-

akties contact fotos archief overons