Renovatie van La Tulipe

In nood leert men zijn vrienden kennen (30-12-2008)
Door de grote gift van onze hoofdsponsor kon de ingestorte muur hersteld. Door diverse eveneens zeer snelle giften en de ruim €1500 die de Wilde Ganzen uiteindelijk stuurden als laatste bedrag voor de vorige actie (2e etage- actie, die Tulipe 2 werd genoemd) konden de daken goed gerepareerd worden. Beter hout (harder) en betere golfplaten (eerste kwaliteit).

We hebben heel wat angst uitgestaan, vooral de mensen van het project in Mikondo, doordat het elke dag een paar uur noodweer is en dat gaat nog door tot januari. Maar dit is nu opgelost en op tijd, voordat er persoonlijke ongelukken gebeurden.

Op naar de rest : aanpak vlooienvloeren en versteviging van de muur, en nascholing.

In 2004 is tegen een bestaande muur een viertal lokalen en een directiekamer gezet. In 2005 is het dak van dat gebouw verbeterd.

April 2008: toen was al lang gezegd : de daken zijn niet goed meer. Die reparatie staat dan ook , met de reparatie van de vloeren, op de lijst van Tulipe 3, de actie van Vledder helpt en Wilde Ganzen die begon met de sponsorwandeling naar Compostella door Lidy en Alinda.
___________________________________________

30 november 2008: dak is ingestort doordat de dakspanten zijn ingestort, aangevreten door vocht en insecten. Die spanten en het dak beschadigen ook de muren die ook al fragiel zijn.

1 December 2008: de klassen moeten ontruimd, de muur dreigt in te storten. De muur stort inderdaad kort daarna in.
12 December 2008: Hoera, het dak is nu nieuw en van eerste kwaliteit! We moeten zien toch wat meer zaken en middenstanders als sponsor te krijgen. Dit is niet leuk om zo'n rondje noodkreten te moeten doen met kloppend hart. Er moet gewoon veel voor onderhoud elk jaar uitgetrokken worden.

Niet bepaald chic? (16-12-2008)
Stel je voor dat je op school zit in een lokaal waar je voeten een feestmaal vormen voor ongedierte. Dat is sinds kort het geval op La Tulipe. Akelige beestjes (chiques) die je bijten en hun eitjes deponeren onder je teennagels. Zie daar maar eens vanaf te komen! Het komt door de slechte toestand van de vloeren in de lokalen op de begane grond.


Vloer klaslokaal

Bestrijding met insecticide geeft onvoldoende soelaas. Het is dus zaak om de vloeren snel in goede staat te brengen. De noodoproep aan de Vrienden van Mikondo luidt dan ook: help ons van de vlooien af! We willen cement kunnen kopen om de vloeren in de lokalen weer in goede staat te brengen. Wees chic en help ons af te komen van de chiques!Vloer van de bibliotheek

Natuurgeweld krijgt La Tulipe niet klein (16-12-2008)
Even leek het onheil te groot voor ons: van de lokalen tegenover de ingang raakten de daken los, en de buitenmuren richting buurperceel vertoonden griezelige scheuren.


Nog even en deze muur stort in....

Onverantwoord om nog langer in deze lokalen les te geven. Maar waar dan heen? De leerlingen naar huis sturen is wel het laatste wat je wilt. En de regentijd met zijn zware stormen is nog lang niet voorbij.

En ondertussen luidden hier in Nederland de noodklokken in de hoop dat onze vrienden met snelle giften de reparaties kunnen bekostigen. Met een zucht van verlichting konden we al gauw zien wat onze echte vrienden voor ons over hebben. Binnen een week kon de helft van de daken alvast vernieuwd dankzij snelle gevers.


Zolang het droog is kan je bij toerbeurt in de binnenplaats les geven en daar kunnen de leraren hun les ook voorbereiden.

Maar als de ander helft niet meteen wordt gedaan, zit er niet genoeg verband in en dreigt ook de gerepareerde helft toch weer kapot te waaien!
Dus gunden we ons geen rust.

En weer kwam er uitkomst, ook omdat we nog een bedrag van de Wilde Ganzen tegoed hadden. Laat dat nu net in deze tijd op onze rekening gestort worden!

Wat een geluk!
Weer een bedrag naar Mikondo, nu voor de tweede helft van het dak.
Inmiddels had onze grootste en trouwe sponsor in zijn eentje voor het bedrag gezorgd voor herstel van de inmiddels ingestorte muur. Nee, hij wil geen dankje horen. Eindelijk konden we een beetje geruster zijn dat ook voor de laatste ronde het geld nog in december rond komt.

Help Mikondo door te fietsen! 24-5-2008
U kunt kiezen uit verschillende fietsroutes in lengte variŽrend, van 20 km tot bijna 50 km. Starttijd tussen 10.00 en 14.00 uur bij Het Open Hof, Karel de Grotelaan 361, Deventer. De prijs bedraagt €2,50 per persoon. (kinderen tot 12 jaar gratis). Lees meer op de site Fietsen een twee drie: http://www.fietsen.123.nl/actuele%20fietsagenda.htm

Buitenspeelgoed 2-9-2008
De protestantse gemeente Ypenburg blijft aan Mikondo trouw! Vorig jaar hebben ze gezorgd voor maar liefst 3/4 jaar bekostiging van de alfabetiseringscursussen in ons projekt. Maar ook voor een zending klein speelgoed en nog een bedrag voor aankoop van speelgoed voor de kleuters. Op de verlanglijst van de kleuterschool van La Tulipe staat echter nog steeds wat buitenspeelgoed. Dat kon nog niet aangeschaft worden omdat het te duur bleek in Kinshasa.
Het gaat speciaal om iets als een schommel en een glijbaan bijvoorbeeld. U kunt ook meedoen met die actie, als u wilt, lezer! Stuur ons een mailtje en we helpen u op weg. -


akties contact fotos archief overons