Mieke in Mikondo (15-11-2009)
Op 10 november is Mieke Rang vertrokken naar Kinshasa. Zij zal daar naast andere projecten ook onze school in Mikondo bezoeken. Zij zal regelmatig verslag doen via
http://miekerang.blogspot.com/feeds/posts/default

In the name of Love and Justice. (26-4-2009) Vrienden van Mikondo doet mee in Deventer met de MillenniumdoelenMarkt van RADU2.


Avonturenpark Hellendoorn.
Een avontuur op zich. In de bassins van het avonturenpark Hellendoorn gooien mensen muntjes. Vrijwilligers mochten bij de schoonmaak deze muntjes er voor de vrienden van Mikondo uithalen. Een heel werk maar de opbrengst was meer dan
€ 460.

Apeldoorns Gymnasium (26-4-2009)
De Vrienden van Mikondo zijn geen onbekenden meer voor de staf en de leerlingen van het Apeldoorns Gymnasium. Ze weten nu dat minstens 440 kinderen tussen de 3 en 12 jaar in de achterstandswijk Mikondo in Kinshasa, Dem. Republiek Congo elk jaar kwaliteitsonderwijs kunnen volgen.

Zonder hulp uit Nederland zouden ze al jarenlang geen kans hebben gehad op enig onderwijs!
En dan praten we nog niet eens over de activiteiten die ook dankzij Projets Mikondo voor de bevolking van de wijk open staan: volwassenonderwijs, de bibliotheek, allerlei cursussen.

In het kader van hun jaarlijkse goededoelendag gaan de Apeldoornse scholieren eens laten zien wat zij kunnen betekenen voor hun collega's in Mikondo.

Nieuwsgierig wat dat is ?
Rond de muzikale U2-viering krijgen allerlei organisaties de mogelijkheid om zich op een of andere manier te manifesteren. Dat kan o.a. door een gezellige en informatieve Markt na afloop van de U2-viering.
Het thema van de markt zijn de "Millennium Doelen".Mieke op Apeldoorns Gymnasium ----------------------------------------------->

Inzameling voor de renovatie van La Tulipe
(vervolg van 30-12-2008) Dank u wel! (9-2-2009)

Hartverwarmend waren de vele reacties: ongeveer
€5000 was de opbrengst waaronder een grote bijdrage van onze hoofdsponsors. Hiermee hebben we de hoogste nood kunnen bestrijden. Het dak is weer dicht. Voor het herstel van de vloeren waar zandvlooien in zitten is nog geld nodig.

Zandvlooien, je moet er niet aan denken bij die kleine kindervoetjes.
Insecticide kun je in een klaslokaal niet gebruiken en informatie die we bij de landbouwhogeschool in Wageningen inwonnen bevestigde ons vermoeden:
de enige oplossing is de reparatie van de vloeren waarvoor we nog financiŽle steun zoeken.

album023-02-2009

Wilt u zelf geld inzamelen voor de Vrienden van Mikondo? Dan is er nu een mogelijkheid op de site www.geefsamen.nl. Daarmee kunt u online geld inzamelen met uw eigen bedachte actie voor de Vrienden van Mikondo.

Ga naar www.geefsamen.nl, vul het aanmeldformulier in en maak zo uw eigen profielpagina. Selecteer bij uw actie als goed doel: Vrienden van Mikondo (stichting). Daarna vraagt u uw vriendennetwerk of collega's om een gift via uw actiepagina.

Suggesties?
Laat u sponsoren bij een sportief evenement. Of hebt u iets te vieren? Vraag in plaats van cadeaus een bijdrage voor de Vrienden van Mikondo via uw actiepagina.

Het registreren bestaat uit 3 stappen en u maakt direct uw actiepagina aan. Bedenk een naam en een korte actie omschrijving. Vraag ons eventueel om een doel en een bedrag wat daarvoor nodig is. Als u een Hyves-profiel hebt, kunt u ook heel gemakkelijk naar uw actie verwijzen. Zo weten al uw vrienden dat u actie voert.
-

akties contact fotos archief overons