Samen bouwen aan ICT onderwijs
voor Congolese jongeren

Het lijkt zo prachtig als je klaar bent met school of vakopleiding en dus kan gaan werken of studeren. Maar in Kinshasa lopen veel jongeren dan vast doordat ze niet vaak genoeg bij een computer kunnen. Dus kunnen ze geen vaardigheid opdoen in informatica. Maar er komt hulp: Projets Mikondo start in het studiejaar 2019-2020 met een ICT Trainingscentrum in het centrum van de miljoenen-stad onder de naam LIVBANTU.


Bravo voor NTIC Centrum LIVBANTU dat ons helpt beter te presteren.

Waarom deze hulp?

Projets Mikondo vroeg om een handje te helpen bij de start van een ICT Trainingscentrum.
Zij horen vaak van jongeren dat er best werk is (in winkels en bedrijven, in de verpleging, als gastvrouw, aan de kassa enz.), maar dat ze daarvoor wel de computer moeten kunnen gebruiken. En dat kan je nergens in Kinshasa leren tegen redelijke prijs. Zelfde probleem voor studenten. In alle vakken. Het is niet mogelijk dat gat in hun kennis op te vullen, omdat die infrastructuur domweg ontbreekt.

Een studente op het ISC: "Om een tijdje te kunnen werken op een van de weinige computers hier moet je veel geld en relaties hebben." Een jonge monteur:"Ik moet wel voor mijn baas gegevens kunnen invoeren en bewerken."

Voor die jongeren start LIVBANTU binnenkort.

link1 link2