altInkoop van het nodige hout door Papy c.sDe gezaagde planken worden verzameld,... en meegenomen.Zomervakantie, begin van het werk. De binnenplaats wordt timmeratelier.
Overleg over de bestemming van het afval van de oude banken.
De jongens die zich gemeld hebben als hulp krijgen instructie hoe ze te werk moeten gaan.De eerste bank is er en ook de kasten voor de kleuters (blauw voor de jongens, roze voor de meisjes) .Latten voor de versteviging van de banken en...een inkijkje in de grote zaal met de nieuwe vloer.Tabourets in de maak voor de computerzaal..Het aggregaat en de mensen achter het lint horen bij de CENI,
de inschrijving in het kiesregister. Een schoollokaal is gevorderd ervoor.
De bijbehorende politie-agent zien we rusten op de eerste nieuwe bank (rechts)!
De jongens vinden het geweldig om elke dag zo hard te kunnen werken voor zo'n mooi doel.De overall komt goed van pas om de kleding te beschermen.
Banken klaar! En bij donker kan nu ook worden gewerkt dankzij het aggregaat en het licht dat overal is geinstalleerd.'s Avonds na de arbeid; v.l.n.r. de politieagent, Papy en AlainNog meer banken klaar voor de finishing touch..De werkers, nu met "le vieux", de echte vakman.
Zijn meesterstuk is de multifunctionele tafel in het computerlokaal.
Hij heeft al gezegd dat hij bereid is de jongens vakonderwijs te geven zodra die werkplaats in orde is.
De school is begonnen, de binnenplaats is nu weer voor de leerlingen.
Maar de toeloop is zo groot! Dan maar uitgeweken naar een schaduwrijk plekje
een paar straten verder. Het aggregaat gaat mee. .
De kleuterstoeltjes in wording.Zorgvuldige afwerking zodat de kinderen geen splinters oplopen.En dan zijn er nog weer meer leerlingen. Die kan je toch niet weigeren?
Vanmiddag al, dus dan maar de laatste banken maken op de stoep voor de school.


NAARBOVEN