maart 2020

ICT project LIVBANTU
een nieuwe loot aan de stam van Projets Mikondo in de strijd tegen ongeletterdheid: Een trainingscentrum voor ICT

Voor het project LIVBANTU is de fondsenwerving die eind maart 2019 is gestart nu rond. Het is weer een onderwijszaak, en weer heel praktisch, net als ARAMBE, maar nu voor jongeren die doodlopen in hun studie of werk doordat ze geen praktijk hebben opgedaan met omgaan met de computer. Op de meeste scholen is daar ook geen praktische oefening voor mogelijk. (Dit in tegenstelling tot wat LA TULIPE biedt) Zodat er dringend behoefte is aan een inhaalslag met een training van korte duur tegen niet te hoge kosten. Dat is dus het ICT Trainingscentrum LIVBANTU.


Informatica - vanaf het begin een praktijkvak op LA TULIPE


We popelen om te kunnen beginnen. De server voor het geheel is na aanschaf en configuratie uitgelegd door onze Mirjam in Rotterdam aan Papy en Patrick (video). Ze begrepen elkaar in alle talen die ze machtig waren, zoals je hoort op het filmpje! Alle spullen die in Europa voor LIVBANTU zijn gekocht gaan in de container, en dan duurt het na afvaart nog een maand of vier voor ze beschikbaar zijn. Maar intussen kan wel vast een lokaal gekozen worden op een plek in het Centrum, om daar de beveiliging en meubilering in orde te maken.
Voor verdere details: Zie de site www.livbantu.org.

Video hiernaast: Mirjam legt aan Papy en Patrick uit hoe de server opgetuigd is en behandeld moet worden.

november 2019

ICT project LIVBANTU
een nieuwe loot aan de stam van Projets Mikondo in de strijd tegen ongeletterdheid: Een trainingscentrum voor ICT

Onvoorstelbaar in Nederland, maar helaas alledaagse werkelijkheid in Kinshasa: weinig of geen gelegenheid om te leren omgaan met computers. Zelfs op de universiteiten en hogescholen is het aantal computers om op te werken voor studenten volstrekt onvoldoende. Zo lopen studenten vast. Maar ook als je werk zoekt in een winkel of bedrijf, moet je toch de computer kunnen gebruiken.


Een blik op een examenzaal aan een Nederlandse universiteit


Congolese realiteit op een Hogeschool in 2019. Op geen van de computers kan gewerkt worden.

Door het ICT Trainingscentrum LIVBANTU in het centrum van Kinshasa zullen jongeren vanaf 15 jaar binnenkort eindelijk aan een training kunnen beginnen en begeleid worden naar werken met de computer in hun werk en / of bij hun studie. Vijf maal per week 2 uur. In een lokaal met 30 plaatsen met 30 computers en deskundige begeleiders/docenten. Capaciteit 120 cursisten per week.
We zijn nu gelukkig over de helft van het benodigde bedrag van € 26.000 met de fondsenwerving. Maar..Wie weet nog een tip om de start a.s. februari 2020 ook echt mogelijk te maken?
Voor meer informatie en het complete Projectplan met begroting: www.Livbantu.org. Of bel of mail Mieke.

Terug naar Home
bijgewerkt 4 maart 20120

akties contact fotos archief overons